UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MARTI KAZALARI ARTTI, TIP LİTERATÜRÜNE GİRDİ!

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir dahil pek çok şehirde kısa sürede yaygınlaşan martı scooterlarla meydana gelen ölümlü kazalar özellikle son aylarda artmış; martı kazaları bilimsel tıp dergilerine konu olarak, literatüre bile girmişti.

MARTI KAZALARI ARTTI, TIP LİTERATÜRÜNE GİRDİ!

Martı scooterlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Rekabet Kurulu, Martı İleri Teknoloji AŞ’ye yönelik soruşturma açılmasını kararlaştırdı. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Martı İleri Teknoloji AŞ’nin ilgili ürün pazarında hakim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleriyle hakim durumunu kötüye kullanarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

‘BULGULAR CİDDİ VE YETERLİ’

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, kanunun ilgili maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik Martı İleri Teknoloji AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir dahil pek çok şehirde kısa mesafeli yolculuklar için keyifli ve ekonomik bir ulaşım sunan elektrikli martı scooter, çevre dostu olarak da öne çıkıyor.

MARTI KAZALARI ARTTI, TIP LİTERATÜRÜNE GİRDİ

Özellikle gençlerin büyük bir ilgi gösterdiği, elektriksel bir donanımdan oluşan martı scooter, büyük şehirlerin vazgeçilmezleri arasına kısa sürede girerken, meydana gelen kazalar da dikkat çekiyor.

Bazı martı kazaları ölümle sonuçlanırken, söz konusu kazalar bilimsel tıp dergilerine konu olarak, literatüre bile girmişti.

 

 

Son Güncelleme: 10.08.2022 11:51:08
ETİKETLERmartı