UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Valiliği bugün sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışın etkili olabileceği uyarısında bulundu. AFAD'dan vatandaşlara gönderilen SMS'de ise, "İstanbul'da gün boyu çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun." uyarısı geldi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Valiliği’nin sosyal medya hesabından bugün için gök gürültülü Sağanak yağış uyarısı yapıldı. Valilik açıklamasında, "Bugün gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların etkisini bölgenin batısında akşam, kuzey ve doğu kesimlerinde gece kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kaydedildi.

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklama da "Bugün Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor" denildi.

SU BASKINI, YILDIRIM VE YEREL DOLU UYARISI

Açıklamada ayrıca ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulunuldu.

AKOM VE AFAD'DAN AÇIKLAMA

AKOM'dan yapılan açıklamada da "Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişime geçiniz" denildi. AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) de hava tahminleri doğrultusunda İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Edirne valiliklerine uyarı mesajı gönderdi.

AFAD'dan ayrıca vatandaşlara gönderilen mesajda, "İstanbul'da gün boyu çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun." uyarısı geldi.

Son Güncelleme: 31.08.2022 11:40:55
ETİKETLERistanbul valiliği