UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOKAKTA DANS ETTİLER FUHUŞA TEŞVİK SUÇUNDAN TUTUKLANDILAR!

İran’da yaşayan 21 yaşındaki Astiyazh Haghighi ve 22 yaşındaki Amir Mohammad Ahmadi isimli iki genç toplum içinde dans ettikleri bir videonun internette popüler olmasından sonra hapis cezasına çarptırıldı. İkisi de ayrı ayrı 10’ar buçuk yıl hapis cezası verilen çift dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

SOKAKTA DANS ETTİLER FUHUŞA TEŞVİK SUÇUNDAN TUTUKLANDILAR!

İran’da yaşayan bir çift sokak ortasında dans ettikleri anları paylaşarak sosyal medyanın gündemine yerleşmeyi başardı. Yetkilerin görüntüleri gördükten sonra 10 Kasım’da tutukladığı çift hapise atıldı.

AİLELERİ SESSİZ KALDI

21 yaşındaki Astiyazh Haghighi ve 22 yaşındaki Amir Mohammad Ahmadi, fuhuşa teşvik suçundan 10'ar buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Video, arka planda parlayan şehir binaları ile birbirini kucaklayan çifti gösteriyor. Çift, acımasız rejimi devirmek için ülke çapında düzenlenen protestoların bir parçası olarak Tahran'daki Özgürlük Meydanı'nda dans ediyordu.

İkilinin sonraki duruşmalarında avukat tutmalarına izin verilmedi ve kefalet talepleri reddedildi. Ailelerinin, kendilerinin tutuklanma korkusuyla tutuklanmaları hakkında konuşmamaları için baskı altında oldukları bildirildi.

Son Güncelleme: 31.01.2023 09:10:57
ETİKETLERsokakta dans