UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUVARLANAN KAYALARIN ÇARPTIĞI EV UÇURUMUN KENARINDA KALDI!

Köyün üzerine yuvarlanan kayaların çarptığı ev uçurum kenarında kaldı, ölümle burun buruna geldiler.

YUVARLANAN KAYALARIN ÇARPTIĞI EV UÇURUMUN KENARINDA KALDI!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde 52 kişi hayatını kaybetti. Sarsıntının şiddetiyle yol kenarındaki kayalar köye doğru yuvarlandı, bir ev ise uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu.Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Depremlerden sonra en çok merak edilen konulardan biri ise köylerin durumu.

KAYALARIN ÇARPTIĞI EV UÇURUMUN DİBİNDE KALDI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde çekilen görüntüler, depremin yıkıcı etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Sarsıntının şiddetiyle hareket eden devasa büyüklükteki kayalar, 250 hanenin yer aldığı köyün üzerine yuvarlandı. Kayaların çarptığı bir ev ise uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu.

52 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerinin sevk edildiği köyde 52 vatandaşın hayatını kaybettiği tespit edildi. Büyük hasarın meydana geldiği köyde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar ise zeytin ağaçlarının arasına çadır kurdu.

Köyün üzerine yuvarlanan kayaların çarptığı ev uçurum kenarında kaldı, ölümle burun buruna geldiler

"EVİM 4-5 METRE KAYDI"

Deprem anını anlatan köy sakini, "Sarsıntıdan benim evim aşağı yukarı 4-5 metre kaydı. Yapılar çöktü. Çöktükten sonra evime girmeye çalıştım. Arka odada kayınpederim yatıyordu, onu kurtarmak için girmek istedim ama kapılar sıkıştığından geçemedim. Tamamen çöktükten sonra dışarıya çıkardım. Ambar, traktör, römork hepsi enkazın altında. Evim yan tarafta bulunan babamın evine dayanmasa tamamen çökmüştü. Bizde gidecektik Allah korudu, rızkımız varmış. Şuanda bir ihtiyacımız yok Allah'a şükür, milletimizden de devletimizden de Allah bin kere razı olsun. Her türlü yardımı sağlıyorlar" dedi.

Son Güncelleme: 15.02.2023 18:50:32
ETİKETLERYUVARLANAN KAYALAR