UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN’A KÖTÜ HABER!

HDP, EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI OLARAK ADAY ÇIKARMAYACAKLARINI AÇIKLADI! BU DURUMDA FARK ÇOK BÜYÜYOR!

ERDOĞAN’A KÖTÜ HABER!

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NUN ADAYLIĞINA ONAY VERİP-VERMEME KARARINI BEKLEYEN ERDOĞAN’A, SEÇİM SONUCUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE ETKİLEYECEK KÖTÜ HABER!

Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmayacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleri Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kararını açıkladı. İttifak aday çıkarmayacak. Açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Ülkede demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, toplumsal adaletin gerçekleşmesi için yoksulluğa, yolsuzluğa, talana ve ranta dayalı bir yönetimi sürdürmüş olan bu iktidardan, büyük tahribatın sorumlularından hesap sorma konusunda kararlıyız.

Bu nedenlerle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz”

ERDOĞAN NE YAPACAK?

Bu durumda anketlere göre, yüzde Kılıçdaroğlu yüzde 65’e bile çıkabilecek bir potansiyel yakalıyor. Çünkü Ak Parti’nin, anketlerde, ittifak oluşturduğu MHP’nin de her geçen gün oy kaybettiği iddia ediliyor. BBP ise çok zayıf görünüyor. Yeniden Refah Partisi de birleşmeyi reddetti. Hüda Par’ın ise yine anketlere göre ne kadar faydası olacağı şüpheli…

Erdoğan bu durumda, seçimlere girer mi, çekilir mi, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Son kararını vermesi için zaman var.

Tabi çekilmesine gerek kalmadan, YSK’nın da adaylığını onaylamama durumu var. Çünkü, seçime girme hakkı olmadığıyla ilgili YSK’ya başvurular var. O da bu ay sonuna doğru belli olacak!

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!


Son Güncelleme: 22.03.2023 18:38:59
ETİKETLERERDOGANA KÖTÜ HABER