UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NİHAL-BAHAR CANDAN GÖZALTINA ALINDI

ŞÜPHELİLERİN SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI KAPSAMINDA YAKALANDIĞI ÖĞRENİLDİ. ŞÜPHELİLER ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GÖTÜRÜLDÜ

NİHAL-BAHAR CANDAN GÖZALTINA ALINDI

TELEVİZYONDAKİ MODA YARIŞMASI PROGRAMIYLA TANINAN SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ NİHAL VE BAHAR CANDAN KARDEŞLER 'KARA PARA AKLAMA' İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç sattıklarını beyan eden şüphelilerin, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti.

13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi.

Teknik ve fiziki takip sonucunda 6 şüpheli, 3 Mayıs'ta yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden çete lideri eski polis memuru Onur Apaydın'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

'ÇETENİN PARALARINI AKLADILAR'

Çalışmalarına devam eden polis ekipleri, katıldıkları bir moda programıyla isimlerini geniş kitlelere duyuran Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin, söz konusu çetenin paralarını akladıkları tespit edildi.

Bunun üzerine ekipler bu sabah, gerçek ismi olan Gülnihal Çiçek'i değiştiren Nihal Candan, Aleysa Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam'a yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Candan kardeşler, işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

 

Son Güncelleme: 14.11.2023 15:12:06
ETİKETLERnihal candan bahar candan