UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADLİYE TARİHİ’NDE BÖYLESİ ZOR GÖRÜNÜR!

BEKİR ALTUN, CAN TANRIYAR’SIZ YAPAMIYOR! ADALET KOMİSYONU BAŞKANI, ANADOLU ADLİYESİ’NDEN ÇAĞLAYAN’A TRANSFER OLDU VE SÜRPRİZ!!!

ADLİYE TARİHİ’NDE BÖYLESİ ZOR GÖRÜNÜR!

ANADOLU ADLİYESİ BAŞSAVCISI İSMAİL UÇAR’IN HSK’YA VERDİĞİ RAPORUN EN ENTERESAN KONULARINDAN BİRİYDİ! RAPORDA CAN TANRIYAR’IN “TUTUKLU” KALMASI İÇİN ANADOLU ADLİYESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANI BEKİR ALTUN’UN, ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NE “DOSYAYI BURAYA (ANADOLU) GÖNDERİN, BEN HALLEDERİM, TUTUKLU KALIR” DEDİĞİ İDDİA EDİLİYORDU.

Ve Altun’un istediği gibi olmuştu gerçekten… Çağlayan Adliyesi’nde “yetkisizlik” kararı verilmiş ve Can Tanrıyar’ın dosyası Anadolu Adliyesi’ne gitmişti.

Sonuç, iddia edildiği gibiydi. Anadolu Adliyesi’nde tutukluluk kararı verildi ve bir türlü gerçekleşmeyen ilk durulma için de 2024 yılına(!) gün verildi.

Sonrası, daha da ilginç…

Bekir Altun, Anadolu Adliyesi’nden Çağlayan Adliyesi’ne transfer oldu. Can Tanrıyar ne olacaktı şimdi? Anadolu’da tutukluluk inceleme günleri, hatta Tanrıyar’a duruşma günü bile verilmiş, dava Anadolu’da sürüyordu. Şimdi gelelim az görülür transfere…

Bekir Altun gittikten sonra Anadolu Adliyesi’ndeki mahkeme, süregiden davada ANİDEN bir yetkisizlik kararı verip, çekildi.

Dosya ne oldu?.. Doğruca, geriye Çağlayan’a, yani Altun’un yeni görev yerine gitti.

Kısacası, Bekir Altun nerede, Can Tanrıyar orada ve tabi ki tutukluluğa devam!

8 Aydır Silivri’de duruşmasız bir şekilde “REHİN” gibi cezaevinde tutulan Can Tanrıyar’a sorduk; “Sizin Bekir Altun’la durumunuz nedir? Bir tanışıklığınız var mı ki HSK Raporunda da sizinle ilgili konuştuğu iddia ediliyor?”

Tanrıyar’ın cevabı;

“Hiç tanımam… Hiç görmedim… Şu Silivri’ye gelse de tanışsak. Yanlış anlaşılmasın, mahkum olarak değil, bir ziyarete gelse de tanışsak, ben de neden benim tutuklu kalmama taktığını sorsam. Haa, ona çok yakın, bir savcı, bir avukat ve bir işinsanı yakında TEMELLİ gelir buraya, o zaman öğrenir, haber veririm size…”

Şu anda SOMUT bir haber yazdık, Can Tanrıyar’a da bir soru sorduk. O da son derece soğukkanlı ve hiç hakaret içermeyen bir cevap vermiş. Ama yine Bekir Bey, Adliyesi’ndeki bir Sulh Ceza vasıtasıyla bu haberi de kaldırtırsa, okuyucularımız kusura bakmasın…

 

Son Güncelleme: 27.11.2023 01:29:59
ETİKETLERADLİYE